preskoči na sadržaj
Vijesti

Radionice za roditelje djece s ADHD-om

Najava ciklusa radionica «Moje dijete i ja- radionice za roditelje djece s ADHD-om” i “Ja to mogu- radionice za djecu s poremećajem pažnje i hiperaktivnosti”- poziv za roditelje i djecu.

“Moje dijete i ja”- namijenjen roditeljima djece s poremećajem pažnje, koncentracije i hiperaktivnosti

«Ja to mogu» - namijenjen djeci s navedenim poremećajima.

 

Projekt provodi Udruga Creativa u suradnji s Budjenje- udruga za razumijevanje ADHD-a, financijski ga podupire Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba te je besplatan za sve korisnike.

Više na opširnije.


Cilj radionica «Moje dijete i ja» je psihološko osnaživanje i edukacija roditelja, a posvećene su temama kao što su: povećanje uvida u vlastite unutarnje i vanjske izvore snage i podrške sebi kao odgojitelju/roditelju; unapređenje vještina suočavanja sa stresom te upravljanja ljutnjom i raspoloženjima; vještine komunikacije (aktivno slušanje, prihvaćanje i slušanje, konstruktivno upućivanje kritike, proces pregovaranja, dogovaranja i postizanja dogovora, rješavanje sukoba, konstruktivno upućivanje kritike); rad na osvještavanju potreba- svojih i djetetovih, njihovo prepoznavanje i razumijevanje, te usklađivanje obostranih potreba; razvijanje vještina kreativnog rješavanja zahtjevnih situacija; rad s granicama; zabrane, kazne i pozitivna potkrepljenja...Radionice su praktično-iskustvenog karaktera i interaktivne, a zasnovane su na kreativnim tehnikama usvajanja i korištenja informacija.

Dobrodošli su svi zainteresirani roditelji, bilo da su njihova djeca u nižim ili višim razredima osnovne škole.

 

Također, u okviru istog projekta provodimo i radionice «Ja to mogu», namijenjene hiperaktivnoj djeci s poremećajem pažnje i koncentracije. Radionice su namijenjene djeci od prvog do četvrtog razreda, a zasnovane su na terapiji pokretom i plesom, koja koristi medij tijela i pokret s ciljem emocionalne, psihološke, kognitivne i socijalne integracije. U zaštićenom terapijskom ozračju grupnog rada, uz igru, istraživanje, slobodan pokret i korištenje drugih kreativnih tehnika (crtanje, gluma...), poticat će se razvoj senzomotorike (orijentacija, koordinacija, snalaženje u prostoru), razvoj svijesti o tijelu i njegovim granicama, vježbanje fokusa, jačanje pažnje i koncentracije, kao i usvajanje vještina samokontrole i kontrole impulsa, socijalnih vještina komunikacije i suradnje, pregovaranja i dogovora.


Voditeljica programa je Tončica Šiškov, prof. pedagogije, certificirana psihoterapeutkinja pokretom i plesom (RMDP), NLP master- praktičarka, edukant grupne terapije te suradnici udruge Creativa.

Mjesto i vrijeme održavanja: djeca: subota od 9.00 do 10.00, u prostorijama udruge Buđenje- Kruge 9, Zagreb. Roditelji: subota od 17.30 do 19.00, Trg francuske Republike 11, Zagreb. 

Početak programa:15.10.2016.

Trajanje programa: tri mjeseca

Uvodno predavanje o programima: 1.10.2016., u 17.30; Trg Francuske republike 11, Zagreb.

Informacije i prijave: E: udrugacreativa@gmail.comtoncica.siskov@gmail.com; M.098 358 739 (Tončica Šiškov)Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: MIRENA MALJKOVIĆ   datum: 20. 9. 2016.

Jelovnik

Jelovnik za tekući tjedan:

Priloženi dokumenti:
Jelovnik 19.11.-23.11.2018..docx


Upisi u 1. razred

Upisi u srednju

Saznaj korisne informacije o upisu u srednju školu!

 


e-Dnevnik

Informacije i pristup e-dnevniku


Javni natječaji za izlete i ekskurzije

Javni natječaji za ekskurzije i izlete.

    

                                    


Vikendom u dvorane

 

Program "Vikendom u sportske dvorane" u sklopu kojeg se potpuno besplatno provode razne sportske aktivnosti za učenike.

preskoči na navigaciju