preskoči na sadržaj
Vijesti

Terenska nastava fizike i kemije u Ljubljani

U organizaciji nastavnice fizike Branke Grgić 29. rujna 2017. četrdeset četvero učenika 8.a, 8.b i 7.b  razreda bilo je na terenskoj nastavi fizike i kemije u Kući eksperimenata u Ljubljani. U pratnji učenika bili su: razrednica 8.b r. Branka Grgić, razrednica 8.a r. Karla Radić, ravnateljica naše škole Dijana Kozarić te razrednik 7.b  Patrik Majcen.


Kuća eksperimenata vodeći je centar znanosti u Sloveniji. Naši su učenici s oduševljenjem odgledali demonstracije pokusa, a voditeljica demonstracija zaokupila je njihovu znatiželju i pokazala im kako i u znanosti postoji "vještičarenje". Udisanjem različitih plinova glas joj je postajao piskutav ili neprirodno dubok, banana je uranjanjem u tekući dušik postala čekić kojim je zabijala čavle... Učenici su pomagali u demonstraciji, a potom su pokuse izvodili i samostalno uz upute tiskane na hrvatskom jeziku. 


Ovakvo neformalno obrazovanje potiče znatiželju i kreativnost, postavljanje pitanja i traženje odgovora u STEM znanostima.

Po završetku razgledavanja Kuće eksperimenata razgledali smo uži centar Ljubljane. Popeli smo se do Ljubljanskog dvorca odakle se pruža pogled na cijeli grad, posjetili smo katedralu, prošetali smo se uz rijeku Ljubljanicu, pojeli sladoled na Prešernovu trgu, Fotografirali se na Tromostovlju uz zelenoga zmaja...
Nadamo se da ćemo opet imati mogućnost učiti na ovako zanimljiv način.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 6. 10. 2017.

Jelovnik

Jelovnik za tekući tjedan:

Priloženi dokumenti:
Jelovnik 19.11.-23.11.2018..docx


Upisi u 1. razred

Upisi u srednju

Saznaj korisne informacije o upisu u srednju školu!

 


e-Dnevnik

Informacije i pristup e-dnevniku


Javni natječaji za izlete i ekskurzije

Javni natječaji za ekskurzije i izlete.

    

                                    


Vikendom u dvorane

 

Program "Vikendom u sportske dvorane" u sklopu kojeg se potpuno besplatno provode razne sportske aktivnosti za učenike.

preskoči na navigaciju