preskoči na sadržaj
Vijesti

Medijska skupina na RTL-u

Povodom Dana medijske pismenosti, medijska skupina OŠ Rapska s voditeljicom Dianom Dujmović i profesoricom Sanjom Brajević je 19. travnja 2018. posjetila medijsku kuću RTL.

Djevojke, članice Medijske skupine, su se oduševile kada ih je dočekala novinarka Antonija Stupar Jurkin koja se sljedeća tri sata nije odvajala od njih te ih je provela po najzanimljivijim prostorijama RTL-a.


Prvi dio obilaska bio je edukativni, u redakciji vijesti, a edukator je bio, ni više ni manje, novinar Ivan Vrdoljak. On je djevojčicama održao jako zanimljivu prezentaciju o novinarskom poslu.

U jednom trenutku se djevojkama javila i Ana Brdarić Boljat s kojom su morale napraviti i selfie. Sljedeća postaja je bio studio RTL-a gdje se snimaju razne emisije: RTL danas, RTL vijesti, RTL direkt, TOP HR...

Djevojčice su bile oduševljene zelenim platnom, okušale su se u čitanju vijesti s „blesimetra“ te radile vježbe govora i koncentracije. Zanimljivo je bilo vidjeti i režiju gdje se događa sva čarolija i izlazi gotovi proizvod, a lijepo su se podružile i s Davorom Balažinom i Tatjanom Gržan s RTL Kockice koji su ih ugostili u svojim prostorima. Tamo su se članice Medijske skupine skroz opustile pa podijelile s njima i svoja iskustva, a autogrami i neizbježna fotografiranja došla su na kraju.

U garderobu i „šminkeraj“ RTL-a Medijska skupina je stigla na kraj, ali je i tamo saznala puno zanimljivih stvari o šminki i pripremanju novinara za snimanje. Nakon skoro trosatnog druženja, djevojke su se zagrljajem oprostile od Antonije koja im je još podijelila i prigodne darove.

Hvala RTL- u i Danima medijske pismenosti što su omogućili ovakva tri sata u životima sedam dvanaestogodišnjakinja koje to sigurno nikada neće zaboraviti!

Diana Dujmović, OŠ Rapska

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Šterpin   datum: 24. 4. 2018.

Album

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


MIRENA MALJKOVIĆ
12. 11. 2015. 12:24


Jelovnik

Jelovnik za tekući tjedan:

Priloženi dokumenti:
Jelovnik 19.11.-23.11.2018..docx


Upisi u 1. razred

Upisi u srednju

Saznaj korisne informacije o upisu u srednju školu!

 


e-Dnevnik

Informacije i pristup e-dnevniku


Javni natječaji za izlete i ekskurzije

Javni natječaji za ekskurzije i izlete.

    

                                    


Vikendom u dvorane

 

Program "Vikendom u sportske dvorane" u sklopu kojeg se potpuno besplatno provode razne sportske aktivnosti za učenike.

preskoči na navigaciju