preskoči na sadržaj
Vijesti

Mauturalac

Dugo iščekivani maturalac tridesetosmero učenika 8.a i 8.b razreda konačno je realiziran od 24.5. do 26.5.2018. godine. U pratnji su bile razrednice Branka Grgić (8.b) i Karla Radić (8.a) te Alen Šterpin, prof.

 

Program je bio izuzetno sadržajan i zanimljiv, no bilo je vremena i za zabavu.
 
Obišli smo ljupke srednjovjekovne gradiće Roč i Hum u kojima je duboko ukorijenjena glagoljaška pismenost, vidjeli Aleju glagoljaša, kupili lokalne suvenire. Po dolasku u Pulu smjestili smo se u hotel Brioni. Otišli smo na šljunčanu plažu u blizini i otvorili kupališnu sezonu. Kad je zašlo sunce, nastavili smo plivanje u zatvorenom i otvorenom hotelskom bazenu. Čista uživancija! Slijedila je večera i ples uz hotelske animatore. Recimo da je to bilo sve za prvi dan.
 
Sljedećeg dana  razgledali smo u pratnji vodiča najpoznatiju građevinu Pule- Arenu i podrume te ostale važne kulturno-povijesne znamenitosti. Ovjekovječili smo razgledavanje brojnim fotkama. Uslijedio je odlazak brodom u NP Brijuni. Ostali smo zadivljeni ljepotom prirode, životinjama koje žive u safari parku i izvan njega, čistoćom mora, terenima za golf, paleontološkim nalazima, arheološkim lokalitetima, prepariranim životinjama, izložbom fotografija koje svjedoče o boravku poznatih ličnosti iz svijeta politike i jet- seta na tom našem dragulju...  
 
Nažalost, osvanuo je zadnji dan našeg boravka u Istri. Na repertoaru je bio  Akvarij smješten u austro-ugarskoj tvrđavi Verudela. Bio je to pun pogodak! Iako umorni, sa zanimanjem smo slušali  priče našeg vodiča o oporavku morskih kornjača, o ugroženim morskim vrstama, razgledali smo tropski slatkovodni postav... Uslijedio je odlazak u Park minijatura Mini Croatia u blizini Rovinja. Obišli smo mini Hrvatsku u jedan školski sat. A tek Rovinj! Trebalo se popeti do Crkve sv. Eufemije da bi se uživalo u panorami. Poslušali smo priču o važnim građevinama i odlučili ponovno doći.
 
U Zagreb smo stigli u 20.30. Zahvalni smo roditeljima i svojim učiteljima što su nam omogućili ovako lijep završetak osnovnoškolskog obrazovanja. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Šterpin   datum: 30. 5. 2018.

Album

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


MIRENA MALJKOVIĆ
12. 11. 2015. 12:24


Jelovnik

Jelovnik za tekući tjedan:

Priloženi dokumenti:
Jelovnik 19.11.-23.11.2018..docx


Upisi u 1. razred

Upisi u srednju

Saznaj korisne informacije o upisu u srednju školu!

 


e-Dnevnik

Informacije i pristup e-dnevniku


Javni natječaji za izlete i ekskurzije

Javni natječaji za ekskurzije i izlete.

    

                                    


Vikendom u dvorane

 

Program "Vikendom u sportske dvorane" u sklopu kojeg se potpuno besplatno provode razne sportske aktivnosti za učenike.

preskoči na navigaciju